U trendu

Košarkašice Zvezde posle 12 godina na evropskoj sceni

BEOGRAD – Košarkašice Crvene zvezde danas od 20 sati igraju protiv ruskog predstavnika Nadežda iz Orenburga u hali u Železniku prvi meč u grupnoj fazi Evrokupa.

Biće to prva utakmica košarkašica Zvezde na evrosceni posle 12 godina.

Osvajač Evrokupa 2019. godine, aktuelni osvajač Kupa Rusije i četvrtoplasirana ekipa ruske Premijer lige protekle sezone je prvi protivnik u grupnoj fazi Evrokupa, u kojoj će protivnici Zvezde biti još Olimpijakos i Bidgošć.

Trener Crvene zvezde Dragan Vuković istakao je da na početku njegov tim čeka težak ispit.

„Za nas je nepoznanica sistem takmičenja, moraćemo da se prilagodimo, novi smo. Nezgodno je što je Orenburg, jedan od najvećih kandidata za osvajanje Evrokupa, evroligaška ekipa, naš protivnik odmah na početku. Imaju visoke igračice, ali imamo i mi naše kvalitete. Kao što su oni nama nepoznanica, tako smo i mi njima. Borićemo se i truditi da se predstavimo u najboljem svetlu, da vidimo koliko možemo“, rekao je Vuković za klupski sajt.

Kapiten Nevena Naumčev očekuje dobar meč.

„Drago nam je što ćemo predstavljati Crvenu zvezdu u Evropi, posebno znači nama koje smo duži period tu. Želimo da predstavimo klub najbolje što možemo, verujem u svoju ekipu i našu energiju. Očekujem dobru utakmicu. Pozivam publiku da nas podrži u što većem broju i pruži nam dodatnu snagu.

Ulaz na utakmicu prvog kola grupe E Evrokupa između Crvene zvezde i Nadežde iz Orenburga je besplatan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar