U trendu

Kovač: Turska interesantna, ali mi smo došli po medalju

GDANJSK – Turska je mlada i interesantna reprezentacija, lider je Adis Lagumdžija, sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Ekrema. Igraju dobru odbojku, u prvom kolu su dobili Rusiju, ali naš cilj se zna, rekao je selektor odbojkaša Srbije Slobodan Kovač uoči utakmice osmine finala Evropskog prvenstva.

Srbija i Turska sastaće se u nedelju od 20.30 sati u Gdanjsku, nakon što su aktuelni prvaci Evrope su u grupi A zauzeli drugo mesto, dok je Turska bila treća u grupi C.

„Očekuje nas težak posao, ali sa druge strane mi imamo kvalitet i vreme je da pokažemo naše najbolje izdanje. Mi smo došli da uzmemo medalju i idemo korak po korak“, rekao je selektor Kovač za sajt Odbojkaškog saveza.

Na meč protiv Turske osvrnuo se i jedan od najboljih igrača Srbije Uroš Kovačević.

„Mi ne poznajemo selekciju Turske, znamo samo jednog njihovog igrača. Sigurno je da su dobar tim, čim su pobedili Ruse. Ipak, mi smo kvalitetniji tim i nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita, rekao je Kovačević koji prethodnih dana imao problema sa povredom butnog mišića, ali se oporavlja i boiće spreman za osminu finala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.