U trendu

Kovač: Želimo dobar rezultat na Evropskom prvenstvu

BEOGRAD – Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač odredio je tim koji će braniti zlato na predstojećem Evropskom prevenstvu i dodao da ekipa želi da ostvari dobar rezultat u Poljskoj.

Na spisku su tehnićari Nikola Jovović i Vuk Todorović, korektori Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera Neven Majstorović i Nikola Peković, blokeri Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić i primači Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević i Pavle Perić.

„Nadam se da sam uradio pravu stvari i da će igrači koji odlaze na prvenstvo biti na nivou, a svi zajedno ćemo se truditi da imamo što bolje rezultate“, rekao je Kovač na konferenciji za medije.

Srbija će na prvenstvu Starog kontinenta igrati u grupi A u Krakovu.

Prvi rival je Belgija 2. septembra, a potom slede dueli sa Ukrajinom, Poljskom, Portugalom i Grčkom.

„Sigurno su važni rezultati u grupi, kako bismo posle imali slabijeg protivnika. Želimo dobar rezultat. Bez obzira ko je s druge strane, ići ćemo na pobedu. Inostrani mediji nas standardno potcenjuju. Vidimo da su u prvom planu Francuska, Rusija i Poljska, pa onda još četiri, pet zemalja. To treba još više da nas motviše i da naš inat izađe na videlo“, istakao je Kovač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.