najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kraj ABA lige, sledeće sezone nacionalna prvenstva?

Regionalna košarkaška liga posle 15 godine prestaće da postoji u dosadašnjem formatu i igraće se posle nacionalnih prvenstava, a sve kao posledica sukoba na relaciji Evroliga – FIBA.

Naime, kako navode mediji u regionu, a to je danas potvrdio i predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec, već su počeli prvi razgovori na temu formiranja novog takmičenja.

Slovenci su danas zvanično saopštili da su povukli podršku sadašnjoj ABA ligi, to je pre nekoliko dana uradio KSBiH, a uskoro bi trebalo i Košarkaški savezi Srbije i Hrvatske, koji ne žele da njihovi nacionalni timovi budu izbačeni iz FIBA takmičenja.

U međuvremenu, u četvrtak, počinje finalna serija plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Mega Leksa.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Raša

    Košarka kreće putem fudbala i zatvara se u granice siromašne i male Srbije i klizi ka sumornoj sudbini fudbala. Od evropski jakih timova dobićemo bledunjave ekipe koje će igrati po većim i manjim varošima Srbije. Naravno da će svi bolji mlađi igrači otići u bogatije lige tako da ćemo postati košarkaški patuljak. Čini se, Evropi su zasmetali rezultati srpskih klubova i našli su način, pomoću petokolonaša kao što je Bodiroga, da sruše ligu koja je davala prosperitet srpskim klubovima. Vrhunski sport je rezervisan za bogate i velike a za nas igra koja samo liči na vrhunski sport.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike