U trendu

Kreće regionalna liga u boksu; Aličić: Na pobedu u Skoplju

LOZNICA – Regionalna liga u boksu počinje sutra u Skoplju, a čast da otvore takmičenje koje okuplja osam klubova iz nekadašnje Jugoslavije imaće Vardar i Loznica.

Srpski tim ide u Skoplje na pobedu, a jedan od glavnih aduta biće supertalentovani Semiz Pinja Aličić, juniorski šampion Evrope.

„Spremni smo za start regionalne lige. Radili smo naporno, lično sam veoma spreman i očekujem najbolje rezultate. Ko god bude protivnik, ne opterećujem se, moj cilj je uvek da nametnem svoj stil borbe i pobedim“, rekao je Tanjugu Aličić.

Njegov klupski drug Rastko Simić ističe da su svi u ekipi veoma motivisani i nestrpljivo očekuje početak takmičenja.

„Idemo u Skoplje da pobedimo, motivisani smo da osvajamo bodove za klub i na najbolji način predstavljamo Srbiju i srpski boks. Verujem u pobedu“, rekao je Simić, koji u domaćoj ligi ima odličan skor – četiri pobede i poraz.

Regionalnu boksersku ex-Yu Ligu čini osam klubova iz šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država: Crvena zvezda Beograd (Srbija), Podgorica (Crna Gora), Maribor (Slovenija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska), Radnik Bijeljina (BiH), Željezničar Sarajevo (BiH), Vardar Skoplje (Severna Makedonija).

Raspored prvog kola:

Grupa A: Vardar Skoplje – Loznica (27. maja), Željezničar Sarajevo – Podgorica (28. maja).

Grupa B: Vitezovi Zagreb – Radnik Bijeljina (5. juna), Crvena zvezda Beograd – Maribor (29. maja).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.