U trendu

Kris Veber

Kris Veber (Chris F. Webber) rođen je 1. marta 1973. godine u Mičigenu. Prošao je klasičan životni put američkog profesionalnog košarkaša: pokazao je talenat u srednjoj školi, upisao koledž u Mičigenu i čekao poziv nekog profesionalnog tima.

U NBA ligi počeo je da igra sa nepunih 20 godina. Njegov prvi klub bio je Golden stejt. U sezoni 93/93, koju je proveo u pomenutom klubu, veoma je malo igrao i veći deo vremena presedeo je na klupi. Ipak, njegova ukupna minutaža nije bila mala, jer je u svakoj utakmici izvesno vreme bio na parketu.

U potrazi za većim angažovanjem, već sledeće sezone prelazi u Vošington vizards. U ovom klubu je igrao naredne četiri sezone i pokazao sve svoje vrednosti. Godine 1995. napravio je veoma dugu pauzu, gotovo 50 utakmica, zbog povrede.

Godine 1998. prelazi u Sakarmento kings, gde igra i danas. U prvoj sezoni, Veber je igrao mali broj utakmica, ali je, postepenim prilagođavanjem, postao najvažniji igrač tima.

Do sada je odigrao više od 1.000 utakmica u NBA-u. Jedan je od najefikasnijih igrača i najboljih šutera sa prosekom od preko 22 poena po utakmici. Učestvovao je na tri All Star meča tokom karijere, što dovoljno govori o njegovom talentu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.