Kristijano Ronaldo traži da mu Juventus isplati 20 miliona evra

TORINO – Portugalski fudbalski reprezentativac Kristijano Ronaldo zatražio je od Juventusa da mu isplati skoro 20 miliona evra, prenosi italijanska „Gazeta delo sport“.

Ronaldo se pozvao na „tajni dokument“, koji je potpisao sa Juventusom, u kojem je klub obećao svom bivšem fudbaleru 20 miliona evra, uprkos tome što je najavljivao korekcije plata tokom vrhunca pandemije korona virusa.

Igrači Juventusa nisu odustali od isplate punih plata tokom vrhunca pandemije u martu 2020. godine, ali je klub prijavio da su isplaćeni tri umesto četiri meseca nakon potpisivanja privatnih dokumenata sa klubom.

„Ronaldo je javno govorio da se složio sa smanjenjem plate, ali je u tajnosti potpisao ugovor koji mu garantuje ovaj iznos, čak i u slučaju da ode iz kluba. Ronaldo je tražio od advokata da provere situaciju i prouče finansijsko stanje Juventusa pre nego što je podneo zahtev“, navodi „Gazeta delo Sport“.

Fudbalski savez Italije pokrenuo je pre nekoliko dana istragu protiv čelnika Juventusa zbog sumnje da su vršili nelegalne isplate novca igračima 2020. i 2021. godine, tokom pandemije koronavirusa.

Uprava kluba, na čelu sa predsednikom Andreom Anjelijem, podnela je ostavku, a na mesto predsednika Juventusa postavljen je Đanluka Ferero.

Ronaldo je igrao za Juventus od 2018. do 2021. godine, a trenutno je slobodan igrač.

On je trenutno sa reprezentacijom Portugalije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.