U trendu

Krstajić: Milinković-Savić je zaslužio poziv u reprezentaciju

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je Sergej Milinković-Savić zaslužio poziv u „A“ selekciju, kao i da je ubedjen da će se veliki broj mladih igrača uklopiti u tim.

„Svaki selektor ima svoj izbor, ja mislim da je Sergej Milinković–Savić svojim igrama u klubu, ali i ranije kao član mlade i omladinske reprezentacije, pokazao da zaslužuje mesto u ‘A’ selekciji. On je igrač koji će u budućnosti biti jedan od nosica igre u reprezentaciji“, rekao je Krstajić novinarima u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi prvi put od plasmana na Svetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji, ali bez doskorašnjeg selektora Slavoljuba Muslina koji je napustio tu funkciju zbog sukoba sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom oko nepozivanja fudbalera Lacija Sergeja Milinković-Savića.

„Saradjivali smo dobro godinu i po dana, a što se tiče mog dolaska u Savez i reprezentaciju, mene su, da budemo jasni, doveli predsednik Kokeza i sportski direktor (Goran) Bunjevčević. Pomoćnik je bio (Sergej) Gurenko, a mi smo bili članovi stručnog štaba ispred Saveza“, rekao je Krstajić.

Fudbaleri Srbije će sutra otputovati u Guangdžou gde ih 10. novembra očekuje prijateljska utakmica sa Kinom, a četiri dana kasnije u Busanu će se sastati sa Južnom Korejom.

Biće mi čast i zadovoljstvo da nastavim saradnju sa ovim divnim momcima koji su i najzaslužniji što će Srbija biti učesnik predstojećeg Svetskog prvenstva. Što se tiče spiska igrača, moram da kažem da smo izašli u susret Nemanji Matiću, koji je odigrao veliki broj utakmica za klub i reprezentaciju, a videćemo kakva je situacija sa Ljubomirom Fejsom, ima lakšu povredu i videćemo kakva je situacija. Povredjeni su i golman Jovanović, odnosno Nastasić. Svi ostali igrači su na raspolaganju“, rekao je Krstajić.

Novinare je zanimalo da li će Krstajiću biti postavljen za selektora reprezentacije.
„Rekao sam da mi je velika čast što se nalazim na ovom mestu za ove dve prijateljske utakmice. Nisam opterećen, jednostavno sam čovek od akcije, svaki posao koji radim, radim maksimalno ozbiljno. Bez obzira na kojoj funkciji se nalazim“, kazao je on.

Novinari su i Krstajiću postavili pitanje ko je sastavio spisak igrača za predstojeće dve prijateljske utakmice i da li se čuo sa bivšim selektorom.

„Što se tiče sastava, odnosno izbora, reći ću vam samo da vam je dobro poznat moj karakter, dok sam bio igrač, ali i kasnije kada sam bio direktor u Partizanu. Zato mislim da je pitanje ‘ko je sastavio spisak’, omalovažavajuće. Dobro znate kakav mi je karakter, da ne bih dozvolio da mi se neko meša u posao za koji sam ja odgovoran. Da li sam se čuo sa Slavoljubom Muslinom posle sporazumnog raskida ugovora sa Savezom? Saradjivali smo dobro i posle sastanka sa predsednikom i sportskim direktorom očekivao sam da će nas pozvati, ali on do danas to nije učinio“, rekao je Krstajić. 

Na spisku se nalazi veliki broj mladih igrača, a Krstajić je najavio da će svi oni dobiti adekvatnu minutažu u Kini i Južnoj Koreji.

„Pozvali smo nekoliko mladjih igrača koji su svakako budućnost našeg fudbala i verujem da će se uz ove starije i iskusnije igrače dobro uklopiti i pokazati kvalitet koji je neosporan“, dodao je on.

Vršilac dužnosti selektora rekao je da se ne plaši izazova, ali i da ne traži alibi.

„Mene život nikada nije milovao. Ni kada sam bio igrač, ni kasnije kada sam bio sportski direktor u Partizanu, odnosno sada kada se nalazim na ovom mestu.Navikao sam na te neke stvari, kada nešto gori ili kada su stvari pod pritiskom, da preuzimam odgovornost. Niti tražim alibi, niti imam veće ili manje opterećenje nego kada sam bio igrač ili radio u Partizanu i stručnom štabu reprezentacije. Uvek sam radio maksimalno, tako ću i sada“, zaključio je Krstajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.