U trendu

Krstić i Jovanović: Vratili smo se gde pripadamo

BEOGRAD – Muška U20 košarkaška reprezentacija Srbije vratila se iz Tbilisija, gde je na Evropskom prvenstvu B divizije osvojila prvo mesto, bez poraza i vratila se u najjači rang.

Srpske reprezentativce i stručni štab na aerodromu „Nikola Tesla“, u ime Košarkašog saveza Srbije dočekao je potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić.

„Veoma je važno da smo se vratili u „A” diviziju, gde naša košarka i pripada. Nažalost, ovi momci su morali da igraju ovo takmičenje. Hvala im pre svega što su došli, jer smo imali dosta poteškoća oko sklapanja tima. Hvala i stručnom štabu. Ovom prilikom im od srca čestitam“, rekao je Krstić.

Svi smo verovali da će na kraju sve da bude uredu, ali i sam sam se uverio da uopšte nije lako igrati protiv ekipa kakve su, recimo, Island ili Finska, pa baltičke zemlje koje su čvrste i šutiraju dosta, igraju bez nekog pritiska, naveo je on.

„I zato još jednom čestitam našim momcima. Stvarno su napravili veliku stvar. Iskreno, da se nismo vratili u „A” diviziju ove godine, ne znam kako bi to sledećeg leta izgledalo. Tako da je ovo zaista velika stvar“, poručio je Krstić.

Selektor U20 reprezentacije Srbije Vladimir Jovanović sumirao je utiske iz Tbilisija.

„Najvažnije je da smo uradili ono zbog čega smo se i skupili. Vratili smo U20 reprezentaciju tamo gde ona i pripada po kvalitetu. Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim pre svega igračima i stručnom štabu na zalaganju i trudu, kao i Košarkaškom savezu Srbije koji nam je ozbezbedio sjajne uslove“, kazao je Jovanović.

Dodao je da mora i da napomene da je ovo generacija koja je napravila sjajan posao, koja je bila četvrta na svetu prošle godine i nije zaslužila da igra „B” diviziju, ali su za neke svoje vršnjake koji dolaze uradili sjajan posao.

Iako je Srbija bez poraza završila takmičenje u Tbilisiju i to sa prosečnom dvocifrenom koš razlikom, Jovanović kaže da put do prvog mesta nije bio nimalo lak.

„Ljudi ne shvataju koliko je bilo nezgodno za igru, koliko tamo im reprezentacija koje po kvalitetu zaslužuju da budu „A” divizija. Mislim da smo i mi jedna od tih selekcija. U pripremnom periodu smo pobeđivali selekcije koje su se takmičile u „A” diviziji, neke koje su osvojile i medalju“, dodao je.

Selektor je posebno istakao činjenicu da je ljudima teško da shvate jer se podrazumeva da je Srbija košarkaška sila, a eto igrala je „B” diviziju.

„Nije fraza, danas svi igraju košarku, baltičke zemlje rade sjajno sa mlađim kategorijama i njihove seniorske reprezentacije prave sjajne rezultate. Ovo uopšte nije bilo naivno takmičenje. Posebno jer smo se mi već u četvrtfinalu ukrstili sa jednom od najboljih reprezentacija – Letonijom, koja je napravila jedan kiks i došlo je do toga da umesto očekivanog finala sa njima, mi smo morali da igramo već u četvrtfinalu. Bio je zahtevno, ali momci su to izneli sve na pravi način i ja im čestitam na tome“, kazao je Jovanović.

„Pred ovim momcima su dobre karijere, želim im uspeha u budućnosti, pre svega u sezoni koja je pred nama“, poručio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.