U trendu

Kup Korać: Derbi Zvezde i Partizana za prvi trofej u sezoni

NIŠ – Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 21 sat igraće u finalu Kupa Radivoja Koraća u niškom Čairu.

Večiti derbi odlučiće ko će u Beograd poneti Žućkovu levicu, Zvezda će braniti trofej, dok se Partizan posle godinu dana našao u finalu nacionalnog kupa.

Na putu do finala izabrancii Dejana Radonjića savladali su Radnički iz Kragujevca (103:59), da bi u polufinalu bili bolji od Mege (72:53).

Na drugoj strani, ekipa Željka Obradovića igrala je prvo protiv Borca iz Zemuna (101:48), a u polufinalu je nakon dramatične završnici pobedila FMP (92:89).

Biće ovo drugi ovosezonski susret večitih rivala, a u prvom meču slavili su crveno-beli.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić nada se da će Kup ostati u vlasništvu ekipe sa Malog Kalemegdana.

„Da, to je ono za šta smo igrali i što smo priželjkivali. Odigrali smo dobru utakmicu u polufinalu, imamćemo ceo dan da se pripremimo za finale. Najbitnije je da smo odradili posao i da smo ušli u finale. Sva pažnja je sada usmerena ka toj utakmici. Imaćemo trening i pripremićemo se za protivnika u finalu i daćemo sve od sebe da osvojimo prvi trofej u sezoni“, rekao je Dobrić.

Njegov saigrač Luka Mitrović takođe najavljuje borbu za trofej.

„Prošli smo dva koraka i stigli do finala. Ne zaustavljamo se tu jer znamo koji nam je cilj bio pre dolaska ovde. Imamo malo vremena za odmor, ujutru ćemo spremiti meč i probacemo da što spremniji i motivisaniji uđemo u finale. Odbrana je ključna. Naravno, agresivnost i energija, neka trenutna motivacija. Jedan meč, finale, derbi, sitnice će odlučivati“, poručio je Mitrović.

U prethodna tri izdanja turnira kada je domaćin bio niški „Čair“, Partizan je podizao trofej, a košarkaš Matijas Lesor veruje da i večeras može tako da bude.

„Nije bilo dramatično protivFMP-a, jer smo izborili pobedu i plasirali se u finale. To je ono što se pamti. Biče drugačija utakmica u finalu, ali moramo bolje da skačemo i bolje da igramo u odbrani. Bice borba 40 minuta“, rekao je Lesor.

Kevin Panter istakao je da oba tima imaju svoje šanse u večerašnjem derbiju.

„Čeka nas borba za prvi trofej u godini i velika šansa za oba tima. Radili smo naporno za ovo“, poručio je Panter.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.