U trendu

Kuvalja: Počinje saradnja sportskih saveza Rusije i Srpske

BEOGRAD – Direktor biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja izjavio je da će saradnja sportskih saveza Rusije i Republike Srpske kroz zajednicka takmicenja, pripreme, treninge, kampove i razmenu trenerskog iskustva zaživeti u najkraćem mogućem roku.

„Ovo je veliki korak. Kao bivši sportista odlično znam da su treninzi i pripreme sa boljim od sebe najkraći put za popravljanje sopstvenih performansi. Imati privilegiju da trenirate sa najboljim, a Rusi to jesu. Očekujem da već do kraja godine počne razmena sportista iz svih grana“ izjavio je Kuvalja za Večernje novosti.

On je početkom oktobra učestvovao na Međunarodnom forumu sporta u ruskom gradu Kemerovo, bio je jedan od govornika na skupu od 2.500 ljudi, obratio na srpskom jeziku, a potom je razgovarao sa vodećim ljudima ruskog sporta.

Podršku za ovaj projekat dobio je i od predsednika Srpske Milorada Dodika.

„Poznato je koliko Dodik voli sport i koliko se zalaže za sportiste. Takođe, njegov odnos i politika prema Rusiji otvorili su nam mnoga vrata. Isto je i u Srbiji, čiji sport je znacajno napredovao od dolaska Aleksandra Vučića“, naglasio je Kuvalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.