U trendu

Lajović bez četvrtfinala na Australijan openu, poraz od Zvereva

Srpski teniser Dušan Lajović nije danas uspeo da se plasira u četvrfinale Australijan opena u Melburnu, pošto je izgubio od sedmog igrača sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke posle tri seta, 6:4, 7:6, 6:3.

Lajović, 27. teniser sveta, izgubio je posle dva sata i 21 minuta.

Srpski teniser je dobro počeo meč, poveo je sa 2:0 i 3:2, ali je Zverev posle toga napravio brejk u sedmom gemu, prednost sačuvao do kraja i poveo je u meču.

Teniseri su u drugom setu napravili po jedan brejk, u 11. i 12. gemu pa je odigran taj brejk koji je Zverev dobio sa 7:5.

Zverev je bio bolji u trećem setu, oduzeo je servis Lajoviću u četvrtom gemu, prednost brejka sačuvao je do kraja i posle druge meč lopte plasirao se medju osam najboljih na turniru. 

Zverev će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča branioca titule srpskog tenisera Novaka Djokovića i Kanadjanina Miloša Raonića.

U drugom četvrtfinalu igraju Grigor Dimitrov iz Bugarske i Rus Aslan Karacev.

Dimitrov je u osmini finala pobedio Austrijanca Dominika Tima sa 6:4, 6:4, 6:0, a Karacev je bio bolji od Francuza Feliksa Ožea Alijasima sa 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4.

U konkurenciji teniserki u četvrtfinalu će igrati Naomi Osaka i Sje Su Vej sa Tajvana.

Osaka je pobedila Španjolku Garbinje Mugurusu sa 4:6, 6:4, 7:5, sa Sje Su Vej je bila bolja od Čehinje Markete Vondroušove sa 6:4, 6:2.

Amerikanka Serena Vilijams plasirala se 13. put u karijeri u četvrtfinale Australijan opena, pobedom protiv Arine Sabalenke iz Belorusije sa 6:4, 2:6, 6:4.

To je 54. grend slem četvrtfinale za Vilijams, koja u Melburnu igra za 24. grend slem trofej.

Ona će igrati protiv Simone Halep iz Rumunije, koja je pobedila Poljakinju Igu Švjontek sa 3:6, 6:1, 6:4.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.