U trendu

Lajpcig poklonio golove i pobedu Liverpulu

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras u Budimpešti ekipu Lajpciga sa 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Liverpul je na „Puškaš Areni“ poveo u 53. minutu golom Mohameda Salaha, a pobedu „crvenih“ potvrdio je Sadio Mane pet minuta kasnije.

Revanš meč je na programu 10. marta.

Prvu šansu na meču imao je Lajpcig u petom minutu kada je Dani Olmo posle centaršuta šutirao glavom i pogodio levu stativu Liverpulovog gola.

Deset minuta kasnije zapretio je i Liverpul preko Salaha. Primio je dobar pas i našao se u situaciji jedan na jedan sa golmanom Lajpciga, pucao je pod prečku, ali se istakao Peter Gulaši.

Usledio je potom i pokušaj Manea, ali je lopta posle njegovog udarca glavom završila malo iznad prečke, baš kao i posle udarca Endrjua Robertsona sa velike udaljenosti u 32. minutu.

Izabranici Jirgena Klopa su u nastavku meča za samo pet minuta rešili pitanje pobednika na ovom meču, a u tome su im pomogli igrači Lajpciga.

Prvo je Salah u 53. minutu iskoristio veliku grešku i loše dodavanje Marsela Zabicera, da bi u 58. minutu Mane u gol pretvorio grešku Nordija Mukielea koji je loše procenio let lopte i omogućio igraču Liverpula da istrči sam ispred golmana i duplira vodjstvo Liverpula.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.