U trendu

Laporta: Barsa izašla iz bolnice, registrovaćemo igrače

BARSELONA – Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta izjavio je danas na predstavljanju poljskog napadača Roberta Levandovskog da je katalonski klub „izašao iz bolnice“, sumirajući finansijsko stanje „blaugrane“.

„Prošlo je godinu dana i uspeli smo da preokrenemo stvari. Bila je to teška godina za nas. Morali smo da donesemo toliko važnih odluka pod velikim pritiskom. Moramo da nastavimo da radimo. Sa finansijske tačke gledišta, izašli smo iz bolnice. Još moramo da budemo oprezni“, izjavio je Laporta na Kamp nouu, a preneo ESPN.

Pitanje je, međutim da li će Barselona moći da registruje nova pojačanja poput Levandovskog kog je na Kamp nouu dočekalo 57.300 navijača i Brazilca Rafinje.

Vlasnik Lidsa Andrea Radricani izjavio je danas za Atletik da Barselona još nije uplatila novac za Rafinju i da ima rok do 2. septembra da to učini.

„Radili smo naporno da bismo registrovali sve igrače, ne samo Roberta Levandovskog. Odluka je sada na La ligi i mi čekamo. Mislim da smo ostvarili sve što su od nas tražili“, rekao je Laporta.

Novi-stari predsednik katalonskog kluba saopštio je prošle godine da Barselona duguje 1,35 milijardi evra, ali to nije sprečilo Katalonce da u ovom prelaznom roku samo za transfere Levandovskog, Rafinje i Kundea potroše 153 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar