U trendu

Laporta za Levandovskog i Rafinju potrosio 300 miliona evra?

MADRID/MAJAMI – Španski list „El pais“ tvrdi da je Barselona za dva velika pojačanja, Roberta Levandovskog i Rafinju, potrošila čak 297 miliona evra.

List navodi da je Barselona Bajernu za Levadovskog platila 60 miliona evra, a da će poljski fudbaler navodno imati znatno veću godišnju platu nego što je zvanično objavljeno.

„El pais“ tvrdi da je katalonski klub za dva dana na obeštećenje za dvojicu fudbalera, bonuse i provizije menadžerima, potrošio 297 miliona evra, što je neobično za klub koji je jedva izbegao bankrot.

Predsednik Barselone Đoan Laporta, koji se sa ekipom nalazi u Majamiju, izjavio je da je zadovoljan pojačanjima u dosadašnjem delu prelaznog roka, ali kaže da planira da dovede još nekoliko fudbalera u katalonski klub, prenose američki mediji.

Barselona se trenutno nalazi u Majamiju, a od američke turneje katalonski klub trebalo bi da zaradi 15 miliona evra.

Laporta je u Majamiju dao intervju za američku televiziju TUDN, a ulozi voditelja bio je bivši fudbaler Barselone Hristo Stoičkov.

„Doveli smo ono što je potrebno svakom velikom klubu, a to je veliki golgeter. Levandovski garantuje puno golova, jer je on puškomitraljez koji ne prestaje da ispaljuje rafale koji pogađaju metu. Moramo svi da mu zahvalimo, jer je zbog Barselone odbio PSŽ i Čelsi, koji su mu nudili veću platu. A sada dovodimo kapitalca u odbrani! Trener nam je rekao koji ga igrači zanimaju kako bi pojačali taj deo tima. Zato najavljujem još par razloga da se barselonisti raduju“, rekao je Laporta.

Španski mediji navode da je Barselona zainteresovana za odbrambenog fudbalera Sevilje Žila Kundea.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.