U trendu

Šuranji i Dimitrijević osvojili bronze, šesta medalja za Srbiju!

Strelac Laslo Šuranji osvojio je bronzanu medaju u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1 na Paraolimpijskim igrama u Riju, prenose sportski mediji.

Šuranji vodio na početku finala, ali je kasnije pao i do trećeg mesta stigao sa 185,2 kruga.

Ovo je srpskom strelcu drugo odličje u Rio de Žaneiru, pošto je pre nekoliko dana došao do zlata u disciplini 50 metara MK puškom trostav, a peta za Srbiju.

Osim zlatne i bronzane medalje u streljaštvu koje je doneo Laslo, srpski sportisti osvojili su i tri u stonom tenisu – Borislava Perić-Ranković zlatnu i Mitar palikuća i Nada Matić bronzane.

Do najsjajnije medalje stigao je Čuiping Džang sa 206,8 krugova, dok je srebro otišlo u ruke Abduli Sultanu Alrjaniju koji je pogodio 206,5 krugova.

Srpski paraolimpijac Nemanja Dimitrijević osvojio je bronzanu medalju na Igrama u Riju u disciplini bacanje koplja. Dimitrijević je zabeležio lični rekord sa 60.86 metara.

Zlatnu medalju osvojio je Uzbekistanac Aleksandr Švečnikov sa 65.69, srebro Sajad Nikparast iz Irana sa 62.74.

Nemanja je do odličja stigao samo nekoliko minuta pre nego što je Laslo Šuranji upucao bronzu u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1. Šuranjiju je to bila druga medalja, a Srbija je do sada na Paraolimpijskim igrama u Riju osvojila ukupno šest.

Osim njih dvojice imamo i tri u stonom tenisu – Borislava Perić-Ranković zlatnu i Mitar palikuća i Nada Matić bronzane medalje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.