U trendu

Lazetić: Spremamo se za tešku i važnu utakmicu

BAČKA TOPOLA – Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je da polusezona ulazi u samu završnicu i da je zbog toga predstojeća utakmica sa proleterom izuzetno važna za njegov tim.

Fudbaleri TSC sutra od 18 sati u Bačkoj Topoli dočekuju ekipu novosadski Proleter u 28. kolu Superlige Srbije.

„Dolazimo do samog kraja regularnog dela sezone pre nego što se ekipe podele i može da se dogodi da ova utakmica bude najvažnija za nas u ovom delu takmičenja. U dobrom smo momentu i dobroj seriji, bez obzira na rezultat protiv Čukaričkog i gola koji smo postigli u poslednjim sekundama meča. Zadovoljan sam kako izgledamo na terenu i kako napredujemo“, rekao je Lazetić.

Lazetić je dodao da tim TSC-a iz utakmice u utakmicu deluje sve bolje i da ga posebno raduje što igrači prihvataju sve što stručni štab od njih zahteva.

„Ja ću insistirati na tome da od prvog minuta pokušamo da se nametnemo i da da igramo na nivou iz prethodnih mečeva. Ako nam to uspe verujem da ćemo pobediti ovog veoma ozbiljnog protivnika“, kazao je Lazetić.

Trener TSC-a je prokomentarisao protivnika.

„Proleter je veoma ozbiljan klub i u svom kadru ima dobre iskusne igrače, ali i nekoliko mladih koji su se ove sezone izdvojili. Dobar im je stručni štab i bez obzira na psihološki pad koji je sigurno usledio kod ekipe posle oduzimanja bodova zbog neregularnosti na utakmici s Radničkim, brzo su se konsolidovali. Koliko su zapravo jaki videlo se na utakmicama protiv Napretka i protiv Crvene zvezde, kada su ozbiljno namučili protivnike“, rekao je Lazetić i dodao da u stručnom štabu TSC-a znaju da Proleteru odgovaraju utakmice protiv jakih ekipa, ali da su spremni.

„Umeju dobro i organizovano da se brane, izuzetno su opasni na tranzicijama i spremamo se za veoma tešku i žestoku utakmicu“, zaključio je Lazetić.

Napadač Martin Mirčevski, koji je na prethodnoj utakmici postigao svoj prvi pogodak za plavo-bele, istakao je da očekuje pobedu.

„Ekipa dobro igra, ja treba još malo da se adaptiram. Očekujem da u narednom periodu dobijem više prostora na terenu i da opravdam poverenje kluba“.

TSC je trenutno 6. na tabeli sa 35 osvojenih bodova, dok je Proleter 13. na tabeli sa 28 bodova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.