U trendu

Legendarni fudbaler uhapšen zbog falsifikovanja pasoša (foto)

Legendarni fudbaler Ronaldinjo uhapšen je u Paragvaju zbog sumnje da poseduje falsifikovani pasoš. Jedan od najboljih igrača svih vremena zadržan je prilikom ulaska u zemlju sa paragvajskim pasošem.

Ronaldinjo i njegov rođeni brat Roberto uhvaćeni su da poseduju lažne paragvajske pasoše, iako su na njima pravi podaci o dvojici Brazilica.

Južnoamerički mediji prenose oprečne informacije. Prema nekim izvorima, Ronaldinjo je trebalo da učestvuje na humanitarnom događaju u Asunsionu, dok je prema drugim dobio poziv vlasnika kazina Nelsona Belotija i trebalo je da održi niz promotivnih događaja i fotografisanja sa navijačima.

Nekadašnjem fudbaleru Pari Sen Žermena, Barselone, Milana i mnogih drugih klubova, posle razgovora sa organima reda određen je pritvor u hotelu, uz obavezu da se javi istražnom sudiji.

Ministar unutrašnjih poslova Paragvaja Euklides Asevedo izjavio je da je uhapšena još jedna osoba, za koju se sumnja da je prevarila porodicu fudbalera i izdala im lažna dokumenta.

Problem je, kako je potvrdio ministar, činjenica da u pasošima stoji da imaju državljanstvo Paragvaja.

Ronaldinjo i njegov brat su dali izjavu i sarađuju sa policijom, a koristili su paragvajske pasoše jer brazilske nemaju od 2018. godine. Tada su kažnjeni jer su 2015. pokušali da ilegalno izgrade ribnjak na jezeru Guaiba, bez odgovarajuće licence i garancije o očuvanju životne sredine.

Odlukom suda, njih dvojica su morali da plate 8,5 miliona dolara, a takođe im je zabranjeno da napuštaju zemlju.

Uprkos toj zabrani, 39-godišnji fudbaler koji je važio za pravog mađioničara sa loptom, promovisan je u jednog od turističkih ambasadora Brazila u septembru prošle godine, prenosi RTS.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.