U trendu

Lehečka iznenadio Ože-Alijasima, Korda bolji od Hurkača za četvrtfinale AO

Češki teniser Jirži Lehečka napravio je danas veliko iznenađenje na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je u osmini finala pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 4:6, 6:3, 7:6, 7:6.

Pre nedelju dana Lehečka nije imao nijednu pobedu u glavom žrebu na grend slem turnirima, a sada je četvrtfinalista Australijan opena. Trenutno 71. teniser sveta je protiv sedmog na ATP listi slavio posle tri sata i 13 minuta.

Uprkos tome što je izgubio prvi set, ovaj 21-godišnji Čeh nije pokazao znake panike u potrazi za svojom prvo pobedom protiv igrača iz TOP 10 iz petog pokušaja. On je u brejkom u osmom gemu drugog seta izjednačio na 1:1, nakon čega je dobio dva taj-brejka sa 7:2 i 7:3.

Lehečka će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv pobednika meča Stefanos Cicipas – Janik Siner.

Plasman u četvrfinale obezbedio je i američki teniser Sebastijan Korda, pošto je pobedio Poljaka Huberta Hurkača sa posle velike borbe u pet setova sa 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6(10:7).

Korda, trenutno 31. teniser sveta, do svoje najveće pobede u karijeri stigao je posle skoro tri i po sata igre.

Posle četiri uglavnom jednostavna seta, odlučujući je bio pun drame u kojem su se obojica igrača borila za svoje prvo četvrtfinale Australijan opena.

U prva dva seta viđen je po jedan brejk na obe strane, u trećem i četvrtom po dva, dok je peti rešen u taj brejku koji je na kraju dobio Korda sa 10:7.

Korda će se za plasman u polufinale prvog grend slem turnira u sezoni boriti sa ruskim teniserom Karenom Hačanovim koji je u osmini finala eliminisao Japanca Jošihita Nišioku sa 6:0, 6:0, 7:6(4).

Hačanov je osvojio prvih 14 gemova za prednost od 2:0 u setovima i 2:0 u trećem setu kada je Japanac prvi put oduzeo servis rivalu i naterao ga da se za plasman među osam najboljih bori u taj-brejku. Na kraju, Hačanov je dobio taj-brejk za 7:4.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar