U trendu

Liverpul po šesti put na krovu Evrope, Salah i Origi srušili Totenhem (video)

Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su večeras u finalu u Madridu pobedili Totenhem sa 2:0 (1:0).

Klub sa Enfilda je do šeste titule prvaka Evrope došao golovima Mohameda Salaha iz penala u 2. minutu, nakon što je Mohamed Sisoko igrao rukom u svom kaznenom prostoru, i u finišu rezerviste Divoka Origija u 87. minutu.

Na centaršut Sadija Manea, Sisoko je nespretno udario loptu rukom tek posle samo 23 sekunde igre, za najbrži penal ikada u finalima evropskih kupova.

Od tada nije viđeno puno prilika, vezni red „crvenih“ uradio je veliki posao u defanzivi i nije dozvolio prilaz golu, sve do poslednjih 10 minuta, kada je Totenhem krenuo u silovite napade, ali se istakao golman Alison Beker sa tri odlične odbrane.

Na kraju, stigla je kazna preko Origija, koji je samo 25 minuta pre toga zamenio Roberta Firmina i kao protiv Barselone izrastao u jednog od junaka.

Među njima je i menadžer Jirgen Klop, koji je na stadionu Vanda Metropolitano konačno došao do trijumfa u finalu Lige šampiona nakon poraza sa Borusijom iz Dortmunda 2013. i prošle godine sa Liverpulom, uz jedno 2014. u finalu Lige Evrope.

Klop: Gde mi je piće? Salah: Ceo tim neverovatan

Menadžer Liverpula Jirgen Klop, nakon titule prvaka Evrope i pobede nad Totenhemom (2:0), izjavio je da mu je ovo veče najbolje u životu.

Liverpul je golovima Mohameda Salaha iz penala i Divoka Origija šesti put u klupskoj istoriji postao najbolji na Starom kontinentu.

„Ne znam gde mi je piće, obično 20 minuta posle utakmice sam polupijan. Sad čak nisam dobio ni vodu. Srećan sam zbog mojih igrača, ali i porodice koja je patila svaki put kada bismo izgubili u finalu“, rekao je Klop za BT Sport odmah posle utakmice.

Nemački stručnjak pohvalio je ceo tim zbog načina na koji se borio.

„Da li ste videli ovakav tim? Bori se i kada nema više snage i goriva. Imali smo i golmana koji od teške situacije napravi laku“, hvali Klop golmana Alisona Bekera i njegove tri sjajne intervencije u finišu.

Strelac gola iz penala, najbržem ikada u finalima evropskih kupova, Salah bio je presrećan.

„Bili smo neverovatni, ceo tim…Puno sam se žrtvovao u karijeri, prešao put od mog sela, preko Kaira do finala, a sada sam konačno i osvojio Ligu šampiona“, poručio je Egipćanin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar