U trendu

LK: Tvente čeka Čukarički, a Radnički ide na Volfsberger

NION – Fudbaleri Čukaričkog igraće protiv Tventea u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija ako prethodno eliminišu Rasing Union iz Luksemburga, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Radnički iz Niša će u slučaju da eliminiše maltešku Gziru igrati sa austrijskim Volfsbergerom u 3. kolu LK.

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija biće odigrani 4. avgusta, a revanši nedelju dana kasnije.

Čukarički će prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igrati u četvrtak u Luksemburgu od 20 sati protiv ekipe Rasinga. Revanš duel je na programu u Beogradu 28. jula od 20 časova.

Čukarički je favorit u dvomeču sa ekipom iz Luksemburga, a ako ekipa sa Banovog brda eliminiše Rasing sledi im duel sa Tventeom, koji je prošle sezone bio četvrti u holandskom šampionatu. Ovaj klub je bio šampion Holandije 2010, a godinu kasnije osvojio je drugo mesto u nacionalnom šampionatu. Holandski kup je osvajao tri puta, a u sezoni 1974/1975. poražen je u finalu Kupa UEFA od Borusije iz Menhengladbaha. Tvente će biti domaćin u prvom meču 3. kola kvalifikacija za LK.

Prvi meč Gzire i Radničkog u drugom kolu kvalifikacija za LK na programu je u četvrtak od 19 sati na Malti. Revanš će biti odigran 28. jula od 19 sati u Nišu.

Niški klub je favorit u dvomeču sa predstavnikom Malte, a ako eliminiše Gziru Radnički će igrati protiv Volfsbergera. Ovaj klub je prošle sezone bio četvrti u austrijskoj Bundesligi. Volfsberger je u sezoni 2020/2021. stigao do šesnaestine finala Lige Evrope gde je eliminisan od Totenhema. Volfsberger je član austrijske Bundeslige od 2012. godine. Austrijski klub će biti domaćin u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.