U trendu

Maja Ognjenović: Igrale smo srcem

BEOGRAD – Kapitenka odbojkaške reprezentacija Srbije Maja Ognjenović bila je ponosna na tim posle plasmana u finale Evropskog prvenstva.

Srbija je u polufinalu pobedila Tursku 3:1 (32:34, 28:26, 25:23, 25:13).

„Danas smo igrale srcem. Toliko smo želele ovu pobedu. Znala sam da će Turkinje od početka utakmice ići na sve ili ništa, što se videlo po njihovom servisu, napadu. Presrećna sam što smo uspele da dođemo do naše igre. U poslednjem setu je svaki element funkcionisao. Očekivala sam napetu utakmicu, jer su Turkinje ušle u meč tako da nemaju šta da izgube“, rekla je Ognjenović posle meča.

Dodala je da su turske odbojkašice Srpkinjama stari i dobro poznati protivnik, kao i da znaju da protiv Srbije moraju da igraju mnogo jače nego inače.

„Pokazale smo da igramo na drugačijem nivou. Kada dođe pravi protivnik, što Turska svakako jeste, mi ćemo nivo naše igre podići na viši nivo, što smo večeras i pokazale“, rekla je Ognjenović.

Ognjenović je istakla da se umor pred sam kraj šampionata ne sme osetiti i da je ambijent u kom su večeras igrale neverovatan, ali da sutra u finalu očekuju još bolju atmosferu.

„U ovim trenucima kada se igraju ovako važne utakmice u završnici šampionata, umor ne sme da se oseti. Evidentno je da smo umorne, znajući kakvo smo leto imale, ali zna se zašto sutra igramo. Igramo u fantastičnom ambijentu, nadam se josh boljem sutra nego večeras“, rekla je Ognjenović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar