U trendu

Maljković: Francuska favorit, ali možemo da pobedimo

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je Francuska favorit u finalu Evropskog prvenstva, ali i da ukoliko njena ekipa ponovi prethodne partije ima dobre šanse da osvoji zlatnu medalju.

Košarkašice Srbije su pobedom nad Belorusijom (74:72) u polufinalu obezbedile prvu medalju posle 23 godine i šampionata Evrope u Izraelu.

„Još smo u stanju ošamućenosti i šoka, ali smo isto tako i jače i srećnije zbog rezultata koji smo postigle. Priprema finala je već počela, čeka nas izuzetan tim sa kvalitetnim pojedincima“, rekla je Maljkovićeva za sajt KŠ.

Ona ističe da veoma dobro poznaje Francuskinje, za koje je rekla da nisu nepobedive.

„Znam ih u dušu, ali i oni mene dosta dobro poznaju. Veliki favoriti jesu, s obzirom na kvalitet i snagu, ali ako se mi ujedinimo i odigramo kao protiv Turske, onda možemo svakog da pobedimo, pa i strašne velesile u ženskoj košarci. Bićemo fokusirane i pametne. Želim da odigramo u našem stilu, sa našom „ludačkom“ energijom“.

Košarkašica Sonja Petrović rekla je da tim još uvek nije svestan uspeha.

„Možda je tako i bolje jer ćemo biti naoštrenije za finale. Za protivnika imamo jak tim koji je uvek u vrhu, znamo njihov stil. Uspele su da Špankinje uvedu u svoj ritam i to je nešto što ne smemo da dozvolimo. Cilj nam je da idemo do kraja, da damo sve od sebe, pa da vidimo za koliko će to biti dovoljno“, rekla je Petrović.

Jelena Milovanović ističe da je samopouzdanje kod igračica na visokom nivou i da su svesne da uz najbolju igru niko ne može da im se suprotstavi.

„U finale ulazimo totalno rasterećeno. Ispunile smo očekivanja, osvojile smo medalju za našu Srbiju, ali zašto bi stale sad. Videle smo da ako odigramo maksimalno angažovano u prepoznatljivom stilu da onda niko ne može da nam se suprotstavi“, zaključila je Milovanović.

Finale Evropskog prvenstva između Srbije i Francuske igra se danas u Budimpešti od 19 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar