U trendu

Mančester siti ubedljivo do finala Lige šampiona

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se večeras u finale Lige šampiona, pošto su na svom terenu pobedili Real Madrid sa 4:0, u revanš meču polufinala.

U prvom susretu, u Madridu bilo je 1:1, pa je Siti plasman u finale obezbedio ukupnim rezultatom 5:1.

Strelci za Siti bili su Bernardo Silva u 23. i 37, Eder Militao autogol u 76. i Hulijan Alvares u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Prvu priliku na meču imao je Siti u sedmom minutu. Rodri je ušao u šesnaesterac, šutirao iskosa u dalji ugao, ali je bio za malo neprecizan.

Pet minuta kasnije Siti je imao novu dobru priliku. Haland je sa tri metra šutirao glavom, ali je njegov udarac na gol liniji zaustavio golman Reala Kurtoa.

U 21. minutu ponovo je Kurtoa spasio Real. I ovog puta je Haland šutirao glavom iz blizine, a Kurtoa je izvanredno reagovao i sačuvao svoj gol.

Siti je poveo u 23. minutu golom Bernarda Silve. Nakon odlične asistencije De Brujnea, Silva je šutirao iskosa iz šesnaesterca i pogodio bliži ugao nemoćnog Kurtoe.

Real je u 35. minutu imao priliku za izjednačenje. Toni Kros je šutirao sa velike udaljenosti, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

Dva minuta kasnije Siti je duplirao prednost novim golom Bernarda Silve. Gundogan je šutirao posle prodora, lopta se od Militaa odbila na glavu Silve, koji ju je sa šest metara poslao u mrežu.

Koliko je Siti bio bolji rival u prvom poluvremenu govori i statistika, Siti je imao 72 odsto vremena loptu u svom posedu, i uputio je 13 udaraca ka golu, naspram samo jednog šuta Reala.

Prvu priliku u nastavku imao je Real u 51. minutu. Alaba je uputio udarac iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je golman Ederson intervenisao i odbio loptu u korner.

U 73. minutu novu priliku je imao Haland, ali je ponovo kao pobednik izašao Kurtoa. Gundogan je petom proigrao Halanda, koji je šutirao sa sedam metara, a lopta se od noge Kurtoe odbila do prečke.

Siti je do trećeg pogotka stigao u 76. minutu autogolom Militaa. De Brujne je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, Militao je u želji da interveniše nesrećno zahvatio loptu, promenio pravac i prevario Kurtou.

Daniel Sebaljos je u 83. minutu šutirao iskosa sa 10 metara, ali je dobro intervenisao Ederson.

U prvom minutu sudijske nadoknade vremena Hulijan Alvares je postavio konačan rezultat. Nakon sjajne timske akcije, Alvares je izašao sam ispred Kurtoe i rutinski zatresao mrežu.

Siti će 10. juna u Istanbulu u finalu igrati protiv milanskog Intera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar