U trendu

Mandić: Bilo je teško jer su svi govorili „mora zlato“…

Srpski vaterpolista Dušan Mandić rekao je da mu je posle zlata na Olimpijskim igrama u Riju pao veliki teret sa leđa, ali da, uprkos tome što je već sa 22 godine osvojio sve sa reprezentacijom, još gladan uspeha i zlatnih medalja.

„Nisu se slegli utisci, ostvarili smo san i skinuli veliki pritisak sa naših leđa. Osećam veliko olakšanje, videlo se koliko su teške Olimpijske igre, pre svega na psihičkom nivou, posebno jer nismo lepo počeli. Kada je bilo najbitnije ekipa je pokazala karakter, jedinstvo, drugarstvo i nešto što imamo. Mnogo sam srećan, čast je biti deo ovog tima“, rekao je Madić.

Mandić je dodao da su „delfinima“ na putu ka jedinom odličju koje im je nedostajalo pre Rija otežale priče kako „moraju“ da osvoje zlato.

„U poslednje tri godine gde god da odemo čujemo „mora zlato, mora zlato…“. Jednostavno, ne snađemo se uvek najbolje, nekako je uvek težak početak turnira. Ali sada je sve prošlo“, poručuje levoruki šuter italijanskog giganta Pro Reka.

Srbija je, posle nešto slabijeg starta turnira, u nokaut fazi bila ubedljiva protiv Španije (10:7), Italije (10:8) i u finalu protiv Hrvatske (11:7), ali bivši kapiten Partizana ističe da se samo čini da je bilo lako u bazenu.

„Stisnuli smo se i skupili redove, odigrali muški, požrtvovano i sve po dogovoru. Nije lako to izvesti. Sada idem na odmor, da napunim baterije. Još sam gladan medalja i titula, pa do Tokija polako“.

Mandić je protiv Hrvatske blistao u finalu sa četiri gola, pokazavši da su se iz tabora protivnika opravdano najviše njega pribojavali.

„To je sve zbog ekipe. Nisam obraćao pažnju na priče iz Hrvatske, samo da odradimo timski meč i trijumfujemo“, zaključio je Mandić, drugi najmljađi iz sadašnjeg zlatnog tima i pred kojim je još mnogo slavlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar