U trendu

Manifestacija „Olimpijski dan“ 4. juna u Beogradu

BEOGRAD – Tradicionalna manifestacija „Olimpijski dan“, koja se organizuje u celom svetu povodom rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), održaće se ove godine u Srbiji 4. juna na Trim stazi u beogradskom „Hajd parku“.

Podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha osnovni su ciljevi „Olimpijskog dana“, koji se u Srbije održava 28. put, ove godine pod sloganom: „U susret Mediteranskim igrama“.

Ove godine promoter Olimpijskog dana u Srbiji je vaterpolista Milan Aleksić, dvostruki olimpijski šampion, iz Rija i Tokija, kao i bronzani iz Londona.

„Kao sportista, smatram da imam posebnu odgovornost da pozovem sve ljude da budu fizički aktivni i da urade nešto dobro za svoje zdravlje, da iskoriste Olimpijski dan da istrče neku od trka ili da probaju neku drugu fizičku aktivnost ili sport“, izjavio je Aleksić na konferenciji za medije.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković zahvalio se svim partnerima na podršci u organizaciji Olimpijskog dana i pozvao sve zainteresovane da se priključe proslavi rođendana MOK-a.

„Olimpijski dan je sjajna prilika da se podsetimo koliko je lepo provesti vreme u prirodi, u društvu porodice i prijatelja, posebno uz bavljenje fizičkom aktivnošću. Ponosni smo i srećni što iz godine u godinu uspevamo da animiramo veliki broj porodica da učestvuju u porodičnoj trci i na taj način uvode zdrave navike u svoj život”, istakao je Maljković.

U Hajd parku biće organizovane trke za decu do četiri, osam i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3.600 metara, kao i porodična i štafetna trka.

Ove godine na Olimpijskom danu biće promovisana i mobilna aplikacija za vežbanje „TreninGo“ Olimpijskog komiteta Srbije, prva sportska aplikacija za samostalno vežbanje.

Poseban segment Olimpijskog dana ove godine biće promocija sportova čiji sportisti će ovog leta nastupati za Srbiju na Mediteranskim igrama koje se održavaju u alžirskom gradu Oranu od 25. juna do 6. jula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.