U trendu

Mario Nakić najbliži da igra za Srbiju

ZAGREB – Najtalentovaniji košarkaš Evrope i član Real Madrida Mario Nakić najbliži je da izabere da nastupa za reprezentaciju Srbije, ispred Hrvatske i Španije.

Selektor selekcije Hrvatske Veljko Mršić izjavio je da mu je Mariov otac – Ivo Nakić, bivši reprezentativac Hrvatske i košarkaš Partizana, preneo da je njegov sin, koji je rođen u Beogradu, blizu odluke da izabere „orlove“.

„Priznao mi je da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju. Tamo se rodio, tamo su mu porodica i prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su selektor Srbije Đorđević i predsednik KŠ Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju. Moramo se hitno naći s momkom i napraviti sve što možemo da ipak odabere Hrvatsku“, rekao je Mršić za hrvatski portal Indeks.

Mario Nakić istakao je da je odlučio pod čijom zastavom će da igra, ali da još nije vreme da objavi.

„Ne mogu da odgovorim na to pitanje. Zabranili su mi iz Reala“, naveo je Nakić junior.

Mario Nakić je prošle nedelje vodio Real do titule šampiona na završnom turniru juniorske Evrolige, u finalu je protiv Mega Bemaksa (95:76) dao 33 poena i uhvatio 10 skokova i proglašen za najboljeg igrača takmičenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.