U trendu

Maroko i Hrvatska u osmini finala iz grupe F, Belgija eliminisana sa SP

DOHA – Fudbalske reprezentacije Maroka i Hrvatske izborile su danas iz grupe F plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Maroko je osvojio prvo mesto na tabeli grupe F sa sedam bodova, pošto je danas pobedio Kanadu 2:1. Golove za Maroko postigli su Hakim Ziješ u četvrtom i Jusef En Nesiri u 23. minutu. Kanađani su do jedinog pogotka stigli autogolom Najefa Aguerda u 40. minutu.

Belgija i Hrvatska igrale su bez golova. Hrvatska je na kraju druga sa pet bodova, dok je Belgija treća sa četiri. Kanada je SP završila na poslednjem mestu bez bodova.

Utakmica između Belgije i Hrvatske obilovala je uzbuđenjima. Belgija, koja je pre četiri godine osvojila treće mesto na SP u Rusiji, završila je nastup na Mundijalu u Kataru već posle grupne faze.

Engleski sudija Entoni Tejlor dosudio je penal za Hrvatsku u 15. minutu, pošto je oboren Andrej Kramarić. Međutim, posle intervencije iz VAR sobe ova je odluka poništena, pošto je Dejan Lovren bio u ofsajdu. Do kraja prvog poluvremena obe selekcije su propustile po nekoliko prilika.

Na početku drugog poluvremena obe selekcije su imale po nekoliko šansi, a u 60. minutu Kevin de Brujne nije pogodio protivničku mrežu. Lopta se potom odbila do Romelua Lukakua, koji je pogodio stativu. Belgija je imala više od igre do kraja meča, ali promene rezultata nije bilo, iako je Lukaku imao u 90. minutu da svom timu donese pobedu.

Maroko će u osmini finala igrati sa drugoplasiranom selekcijom iz grupe E u kojoj se nalaze Španija, Japan, Kostarika i Nemačka. Rival Hrvatskoj biće prvoplasirana selekcija iz grupe E.

Španija je prva na tabeli grupe E sa četiri boda, dok je Japan drugi sa tri, kolika ima i trećeplasirana Kostarika. Nemačka je poslednja sa samo jednim bodom. Večeras od 20 sati će igrati Japan – Španija i Kostarika – Nemačka

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.