U trendu

Mbape: Mundijal, to je moja opsesija i takmičenje mojih snova

Francuski fudbaler Kilijan Mbape koji je večeras postigao dva gola u utakmici protiv Poljske u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, izjavio je da je za njega ovaj Mundijal „opsesija i takmičenje njegovih snova“.
„Naravno, ovo Svetsko prvenstvo je opsesija, to je takmičenje iz mojih snova“, rekao je Mbape novinarima pošto je njegov tim ušao u četvrtfinale, ali je dodao da je francuska reprezentacija, koja brani titulu svetskog prvaka „daleko od cilja koji je postavila“.

Mbape, kojeg Francuzi od milja zovu Kiki, rekao je da je tim veoma srećan što ide u četvrtfinale, ali je dodao da meč protiv Poljske nije bio lak, a da je Francuska uspela da postigne golove u ključnim trenucima.

„Na kraju smo pobedili i veoma smo srećni što nastavljamo avanturu. Želeo bih još da kažem da je bilo dosta pitanja o tome što se nisam pojavljivao na konferencijama za novinare. Nemam ništa protiv novinara, ali imam tu potrebu da se fokusiram na takmičenje. Kada želim da se fokusiram na nešto, moram to da uradim 100 odsto, da ne gubim energiju negde drugde“, dodao je Mbape.

Igrač je objasnio da nije želeo da bude na konferencijama za novinare kao igrač izabran za „čoveka meča“, protiv Australije i Danske i da je kasnije čuo da je Fudbalski savez Francuske dobio kaznu zbog toga.

„Obavezujem se da ja platim lično kaznu. Federacija ne sme da plaća za odluku koja je bila moja“, dodao je Mbape.

Na pitanje da li želi da osvoji Zlatnu loptu i titulu najboljeg igrača Mundijala, Mbape je odgovorio da nema tu ambiciju.

„Iskreno, ne. Jedini cilj za mene je da osvojimo Svetsko prvenstvo, i naravno sledeću utakmicu. To je jedino o čemu sanjam. Došao sam da osvojim Svetsko prvenstvo“, rekao je igrač i dodao da nije došao da dobije ni Zlatnu kopačku.

„Ako nešto od toga osvojim, naravno da ću biti srećan, ali nisam zbog toga ovde. Ovde sam da pobedim sa reprezentacijom Francuske“, rekao je Mbape.

Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika večerašnje utakmice izmedju Engleske i Senegala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar