Mbape traži od PSŽ-a neisplaćene plate i bonuse

Francuski fudbaler Kilijan Mbape zvanično je zatražio od kluba Pari Sen Žermen (PSŽ) da mu isplati neisplaćene plate i bonuse, rekli su za Frans pres izvori bliski tom slučaju, potvrđujući time informacije francuskog sportskog lista Ekip (L’Equipe).

Napadač je nedavno poslao pismo klubu tražeći da izmire račun, a o tom pismu je obaveštena i Profesionalna fudbalska liga (LFP). Pravna komisija LFP-a još nije pokrenula proceduru, pošto su dve strane u fazi pregovora.

PSŽ nije Mbapeu, koji je prešao u Real Madrid, isplatio plate za april i maj, kao ni bonuse, prema izvoru bliskom tom slučaju. Prema pisanju lista Ekip, u pitanje je suma od oko 100 miliona evra.

U aprilu je izvor blizak tom pitanju objasnio AFP-u, da je neisplata Mbapeove plate bila povezana sa sporazumom zaključenim u leto 2023. između igrača i kluba, prema kojem se napadač obavezao da se odrekne dela bonusa.

Ali je verzija koju je izneo drugi izvor uključen u pregovore bila drugačija. Odluka je bila doneta na inicijativu kluba, ali bez obaveštavanja Mbapea. Tada se pominjala suma od oko 80 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.