U trendu

Meč Rivera i Boke odložen za sutra, sukob policije i huliga

BUENOS AJRES – Revanš finala Kopa Libertadores između River Plate i Boke Juniors na Monumentalu, ipak, je odložen za dan kasnije nakon napada na gostujuće igrače ispred stadiona.

Autobus sa fudbalerima Boke Juniors kamenovala je velika grupa navijača Rivera pre meča koji je trebalo da počne u 21 sat, policija je koristila čak i suzavac, a pojedini igrači „žuto-plavih“ su povređeni i šokirani dešavanjima.

Na tome se nisu zaustavili neredi, pristalice Rivera su ispred stadiona nastavile sukob sa policijom i to na više mesta, zbog čega je uhapdseno najmanje 16 osoba.

Iz Boke su tražili sa se odloži meč, dok je prvi čovek Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino, uz pomoć čelnika Južnoameričke federacije, insistirao da se igra i čak pretio diskvalifikacijom velikanu sa Bombonjere, ali je na kraju, posle mnogo premišljanja, pomerena utakmica za sutra od 21 sat.

Mnogi fudbaleri Boke potražili su pomoć lekara, a Pablo Perez i Gonzalo Lamardo zadobili su povrede oka zbog srče i završili u bolnici.

Prva utakmica za trofej prvaka Južne Amerike završena je remijem na Bombonjeri 2:2.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.