U trendu

Međunarodna federacija hokeja na ledu uvodi obavezne štitnike za vrat igrača

Međunarodna federacija hokeja na ledu saopštila je danas da uvodi obavezne štitnike za vrat na svim nivoima takmičenjia koje organizuje, uključujući Omipijske igre i svetska prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Obaveza se ne bi odnosila na profesionalne lige uključujući NHL, koja trenutno nema nikakve bezbednosne zahteve za igrače. Bilo kakva vrsta obaveze u NHL bi zahtevala dogovor između lige i sindikata igrača, koji godinama raspravljaju o bezbednosti klizaljki.

Federacija se odlučila na taj potez posle smrti 29-godišnjeg Amerikanca Adama Džonsona nakon što mu je klizaljka prerezala vrat tokom utakmice u Engleskoj krajem oktobra.

Pokrenuta je istraga, a ta tragedija izazvala je veliku debatu u sportu o potrebi za većom zaštitom vrata, zglobova i nogu.

Engleski hokejaški savez koji nadgleda takmičenje u kome se tragedija dogodila, uveo je obavezne štitnike za vrat od 2024. godine.

Slično kao i kod Međunarodne federacije hokeja na ledu, to nije odmah uvedeno kao obaveza zbog problema sa snabdevanjem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar