U trendu

Medvedev šokirao Nadala posle velikog preokreta

Ruski teniser Danil Medvedev savladao je drugog igrača sveta Španca Rafaela Nadala nakon preokreta 3:6, 7:6, 6:3 nakon više od dva i po sata igre.

Rus je tako došao do prve pobede nad Nadalom i u nedelju će od 19 časova prtiv Austrijanca Dominika Tima, koji je savladao Novaka Đokovića 7:5, 6:7, 7:6 igrati veliko finale.

Nadal je u ključnom trenutku prvog seta stigao do brejka, poveo sa 5:3, a onda lagano dobio set i sa psihološkom prednošću ušao u nastavak. Tamo je gubio sa 3:0, ali nije bilo dovoljno Medvedevu, pa je onda od 4:1 prepustio Nadalu naredna četiri gema, pa je Španac servirao za pobedu i plasman u finale, samim tim približavanje Novaku Đokoviću na prvom mestu ATP liste.

Ipak, pitao se Rus. Bez izgubljenog poena pravi brejk, uspeva da uvede set u taj brejk gde je bio bolji rival, a onda je rutinski priterao Nadala uza zid i dobio treći set sa 6:3, prenose sportski mediji.

Tim i Medvedev sastali su se do sada četiri puta, tri puta je slavio Austrijanac. Ko god da pobedi biće mu to prva titula na Završnom turniru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.