U trendu

Mekinro: Glupost je zabraniti Đokoviću da igra u Njujorku

MADRID – Legendarni teniser Džon Mekinro ponovo je zatražio od američkih vlasti da dozvole Novaku Đokoviću da zaigra na poslednjem Grend slem turniru sezone, Ju-Es openu, prenosi španski sportski list „Marka“.

Ju-Es open počinje 29. avgusta, a žreb je predviđen za četvrtak. Srpski teniser prema važećim propisima ne može da uđe na teritoriju SAD-a, pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Pre nekoliko dana oglasili su se i organizatori turnira u Njujorku, koji su najavili da će se pridržavati odluka nadležnih vlasti, koji ulazak u SAD dozvoljavaju samo vakcinisanim stranim državljanima.

„Mislim da je glupost ne dozvoliti Đokoviću da igra u Njujorku. Mislim da je to šala. Da sam na mestu Đokovića, vakcinisao bih se, ali moramo da poštujemo i način na koji on razmišlja. Živimo u pandemiji već više od dve godine i oni ne dozvoljavaju Đokoviću da igra? Mora da se šalite“, rekao je Mekinro, koji je ranije više puta apelovao na nadležne vlasti u SAD da dozvole Đokoviću ulazak u zemlju.

Mekinro, koji je sada stručni komentator „Jurosporta“, tvrdi da je Španac Karlos Alkaraz najveći favorit za osvajanje Ju-Es opena.

„Stavio bih i Hrvata Bornu Ćorića među favorite na Ju-Es openu, jer znam kako je dobro igrao u Sinsinatiju. Među favoritima se nalazi čak 15 tenisera. Međutim, ako bih morao da izdvojim samo jednog favorita, onda bi to bio Alkaraz. On je izvrstan teniser i fizički je moćan“, zaključio je bivši američki teniser, koji je četiri puta u karijeri trijumfovao u Njujorku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.