U trendu

Micić: Mislim da su Italijani jako nezgodni

PRAG – Srpski košarkaš Vasilije Micić izjavio je da naše igrače očekuje težak meč protiv Italije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Srbija je grupnu fazu na EP u Pragu završila sa svih pet pobeda. Naša selekcija će u subotu u Berlinu igrati sa Italijom.

„Mislim da su Italijani jako nezgodni, imaju timski gledano idealnu postavu. Dosta igrača igra spolja, širi igru, to ih je krasilo. Agresivnost u odbrani može da bude ključna“, rekao je Micić posle meča petog kola grupe D sa Poljskom koji je Srbija dobila 96:69 (28:14, 24:19, 20:17, 24:19).

Centar Nikola Milutinov igrao je večeras po prvi put za Srbiju posle oporavka od viroze.

„Svaki igrač je bitan. Milutinov da odmeni Nikolu Jokića kada je ovaj umoran, to je tolika razlika da igra ne opada. Danas je pokazao koliko su nam falili neki detalji koje nam je doneo u igri“, tvrdi Micić.

On smatra da je atmosfera u selekciji Srbije na vrhunskom nivou.

„Sazreli smo u jednu generaciju koja je nadolazila uz naravno iskusnije vreme koji su tu već neko vreme. Ta atmosfera se oseća spontano, bez naglašavanja. Ako sa strane primetite, onda je to iskreno. Mislim da je igra kod nas prepoznatljiva gde su svi uključeni. Ako se tako nastavi onda svaki igrač ima potencijal da još nešto pruži. Svaki igrač je plejmejker u svom klubu. Na tome treba da insistiramo“, istakao je Micić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.