U trendu

Mijailovic: Povrede su nas sprečile da pustimo druge igrace

BEOGRAD – Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je večeras da su samo povrede sprečile „crno-bele“ da puste reprezentativce drugih država u nacionalne selekcije za mečeve drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Mijailović je reagovao na svom zvaničnom Tviter nalogu, pošto je predsednik Košarkaškog saveza Grčke Dimos Dikudis najavio da je njegov Savez podneo zvaničnu žalbu i FIBA i KS Srbije protiv Partizana. Grci tuže Partizan, koji nije pustio Janisa Papapetrua da igra za svoju reprezentaciju protiv Letonije i Belgije, a dozvolio je Danilu Anđušiću i Urošu Trifunoviću da nastupe za Srbiju.

Mijailović je prvo čestitao reprezentaciji Srbije pobedu protiv Velike Britanije 74:68 u meču grupe I drugog kruga kvalifikacija za SP 2023.

„Samo povrede su nas sprečile da pustimo i reprezentativce drugih zemalja. U Pireju smo igrali sa minimalnim brojem igrača, a poraz će boleti manje ako Srbija ode na SP“, napisao je Ostoja Mijailović.

Grčka je poražena na svom terenu od Letonije 80:60. Srbija i Grčka tri kola pre kraja kvalifikacija imaju po četiri pobede i tri poraza. Srbija će u narednom kolu 14. novembra dočekati Tursku, dok će Grčka gostovati Belgiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.