U trendu

Mikecu uručena 'Zlatna meta' za najboljeg strelca sveta u gadjanju vazdušnim pištoljem

Srpskom reprezentativcu u streljaštvu Damiru Mikecu danas je u Kairu svečano uručena „Zlatna meta“, nagrada za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem za ovu godinu.

Olimpijski vicešampion iz Tokija je završio na prvom mestu godišnje rang liste Svetske streljačke federacije (ISSF), a na poslednjem takmičenju ove godine, Kupu predsednika u Kairu, osvojio je zlato.

Mikec je ove sezone osvojio zlatne medalje i na Svetskim kupovima u Bakuu i Čangvonu, dok je u mešovitom paru sa Zoranom Arunović u gadnjanju malokalibarskim pištoljem osvojio zlato na Svetskom prvenstvu i bronzu na kontinentalnom takmičenju.

Svečana dodela nagrada održana je nakon završetka Kupa predsednika, a srpskom takmičaru priznanje su uručili novi predsednik ISSF-a Lućijano Rosi i novi generalni sekretar te organizacije Vili Gril, preneo je Streljački savez Srbije.

Medju 10 najboljih na svetskoj rang listi u drugim disciplinama nalazi se još troje srpskih predstavnika.

Zorana Arunović je na drugom mestu u gadjanju vazdušnim pištoljem, Teodora Vukojević je sedma u disciplini vazdušna puška, dok je Lazar Kovačević u istoj disciplini 10. u muškoj konkurenciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.