U trendu

Milinković želi da pobedom otvori sezonu

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da njegova ekipa želi pobedom da otvori novu sezonu u Super ligi Srbije, kao i da protiv Metalca želi da ponovi dobru igru iz meča sa Dila Gori.

„Svim ekipama bih poželeo uspeh u nastupajućoj takmičarskoj sezoni, a našem prvom protivniku, ekipi Metalca, povratak u elitu. Znamo kakve su naše obaveze, imamo ciljeve koji su postavljeni. Za nas je vrlo važno da startujemo onako kako svi želimo, a to je pobedom“, rekao je Milinković novinarima u Beogradu.

Partizan će sutra od 20.00 na svom stadionu krenuti u odbranu titule protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca.

„Protiv sebe imaćemo ekipu koja ulazi u takmičenje sa mnogo energije i koja će biti tvrd orah za mnoge u Super ligi, zato je potreban pun oprez i velika koncentracija, jer je u pitanju čvrsta ekipa, protiv koje nije lako igrati. Učinićemo sve da krenemo pobedom i da ponovimo nivo igre sa Dilom, ali i da popravimo ono što nije bilo dobro, a to je realizacija“, rekao je Milinković.

Partizan je u utorak pobedio Dila Gori sa 1:0 u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a crno-beli su na tom meču imali veliki problem sa da probiju odbranu gruzijske ekipe.

„Ne mogu da pretpostavim da li će i Metalac igrati bunker, na nama je da nađemo rešenje za to. Nekada će biti teško kao protiv Dile, nekada će biti lakše“, dodao je Milinković.

Od ove sezone Super liga će se igrati po novom sistemu takmičenja. Ostao je isti broj klubova – 16, a posle dvokružnog sistema i odigranih 30 kola, liga će se podeliti. Po završetku prvog dela takmičenja, dotadašnji broj osvojenih bodova biće podeljen sa dva, a u dalje takmičenje, plej-of i plej-aut krenuće se sa novim brojem bodova.

Prvih osam ekipa na tabeli igraće u plej-of grupi, a preostalih osam plej-aut i igraće se po jednokružnom bod sistemu, sedam kola.

„Videćemo šta će to doneti, dobro je što sezona počinje ranije i što se više igra, ali je podela bodova nelogična… Videćemo šta će praksa doneti“, kazao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.