Milovanović: Grb, dres i država Srbija moraju biti svetinja

BEOGRAD – Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Milovanović objavio je danas spisak od 27 igrača na koje računa za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Srbija će novi ciklus kvalifiakcija početi u septembru u grupi sa Poljskom, Rusijom, Bugarskom, Letonijom i Estonijom.

Milovanovićevom spisku našli su se golmani Dušan Marković, Marko Ilić i Aleksandar Stanković, odbrana Svetozar Marković, Strahinja Pavlović, Ranko Veselinović, Mladen Devetak, Aleksa Terzić, Zlatan Šehović, Strahinja Bošnjak i Dominik Dinga, vezni red Njegoš Petrović, Stefan Kovacv, Ivan Ilić, Luka Ilić, Erhan Mašović, Uroš Račić, Igor Zlatanović, Luka Adžić, Filip Stuparević, Filip Stevanović, Veljko Birmančević, Jovan Nišić i Nikola Čumić, napad Dušan Vlahović, Dejan Joveljić i Slobodan Tedić.

Novi selektor prvo je čestitao Crvenoj zvezdi na plasmanu u Ligu šampiona i poželeo sreću Partizanu u borbi za grupnu fazu Lige Evrope.

„Što se tiče spiska, akcenat je bio na igračima koji uglavnom igraju u svojim klubovima, jer u ovom godištu to je i najvažnije za njih i selekciju. Važno je da imaju kontinuitet“, rekao je Milovanović na konferenciji za medije.

Prvi rival mladim fudbalerima biće Rusija 6. septembra, a četiri dan kasnije u Novom Sadu dočekuju Letoniju.

„Za razliku od nas, nije alibi, ali moram da naglasim, Rusi su već nekoliko puta imali okupljanje. U martu i junu odigrali su tri utakmice i već su igrani. Mi smo praktično prvi put zajedno i sada je posao svih nas da zadovoljimo neke kriterijume“, rekao je Milovanović i dodao da je atmosfera važan detalj na putu do uspeha.

„Grb, dres i država Srbija moraju biti svetinja, a atmosfera, od mene pa do ekonoma, važan je preduslov za stvaranje pobedničkog ambijenta. Razgovarao sam sa svim igracima i predstoji nam naporan rad.

U grupi sa Srbijom pored Rusije i Letonije, nalaze se jos Poljska, Bugarska i Estonija.

„Rusija, Poljska i mi smo možda u egalu, tako da ne bih rekao da smo mi favoriti. Znamo uostalom kako lako padamo u euforiju, da posle plasmana na neko veliko takmičenje odmah sebe vidimo kao prvake sveta. Zbog toga idemo polako, korak po korak, od meča do meča“, zaključio je Milovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.