Milutinović koordinator fizičke pripreme selekcija FS S

BEOGRAD – Jedan od najpriznatijih evropskih strucanjaka u oblasti pripreme i oporavka sportista profesor Andreja Milutinović novi je član Fudbalskog saveza Srbije (FS S), saopšteno je danas iz srpske kuće fudbala.

Kako se navodi, ugovor je potpisao na četiri godine i obavljaće funkciju kooridinatora fizičke pripreme i rehabilitacije A reprezentacije Srbije, kao i svih ostalih reprezentativnih selekcija u FS S.

Sportski direktor FS S Vladimir Matijašević rekao je da je godine ozbiljnog i uspešnog rada govore o kvalitetu profesora Milutinovića koji će biti na jednoj potpuno novoj fuknciji u sistemu FS S.

„Posle nekoliko razgovora koje smo predsednik Slaviša Kokeza i ja imali sa njim, dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Imamo veliko poverenje u njegove sposobnosti, uz koje naravno ide i velika odgovornost. Ugovor je potpisan na duži vremenski period u kojem očekujemo da će Milutinović uspostaviti jedan specifičan sistem rada, od najmlađih do A selekcije, a sve sa ciljem da se rad sportskog sektora FŠ-a podigne na još viši nivo“, rekao je Matijašević.

Profesor Milutinović je rođen 15. avgusta 1979. godine u Kragujevcu, diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu 2003. godine, gde je kasnije završio i master u oblasti sporta i fizickog vaspitanja, uz to ima i diplomu medicinske škole za fizioterapeute.

U karijeri dugoj više od dve decenije postigao je vrhunac u individualnom radu sa velikim brojem fudbalskih asova među kojima su aktuelni reprezentativci Srbije Aleksandar Kolarov, Dušan Tadić ili Aleksandr Mitrović.

Uz njih na listi se nalaze i mnoga druga poznata imena poput Đanluidija Bufona, Mohameda Salaha ili Luke Modrića.

Milutinović je osim individualnih imao i klupske angažmane od kojih se svakako izdvaja period koji je proveo u Interu iz Milana.

Radio je u Metalistu iz Harkova, a bio je deo stručnih štabova reprezentacija Rusije i Ukrijine, a pre nekoliko godina imao je angažman i u mladoj reprezenaciji Srbije.

(Tanjug)

Napišite komentar