U trendu

Minesota i dalje bez pobede kod kuće, počast žrtvama u Parizu

Košarkaši Minesote i dalje su bez pobede na domaćem terenu, pošto su u Mineapolisu izgubili od Memfisa sa 114:106 i tako produžili seriju domaćih poraza na pet utakmica.

Na ostalim mečevima igranim u noći između nedelje i ponedeljka odata je počast žrtvama terorističkih napada u Parizu.

Ceo tim Minesote je podbacio, uključujući i reprezentativca Srbije Nemanju Bjelicu, koji je za 24 minuta u igri postigao četiri poena i jedan skok, ali je napravio pet faulova, dok je iz igre šutirao 2/5. Ovo je Vulfsima najgori početak na domaćem terenu u poslednu 21 godinu. Ekipa sada ima skor od četiri pobede i šest poraza.

Najefiakasniji u Memfisu bili su Džef Grin sa 21 poenom i Majk Konli sa 20. Minesotu je predvodio Zake Lavin sa 25 poena.

Sakramento je posle lošeg starta sezone zabeležio treću uzastopnu pobedu u utakmici u kojoj je četiri i po minuta pre kraja gubio osam poena razlike i u kojoj je imao 20 izgubljenih lopti.

Kingse je do trijumfa poveo Demarkus Kazins, sa 36 poena, od čega 10 u poslednjoj četvrtini, i 10 sokokova. Rudi Gej se vratio posle meča pauze zbog stomačnog virusa i postigao je 27 poena. Rejžon Rondo završio je utakmicu sa sedam poena, 14 asistencija, ali i sedam izubljenih lopti.

Demar Derozan postigao je 24 poena za Toronto, koji sada ima učinak od sedam pobeda i četiri poraza.

Los Anđeles Lejkersi izbegli su najgori start u prvih 10 utakmica u klupskoj istoriji, pošto su na svom terenu pobedili Detroit sa 97:85. Pobednike je predvodio veteran Kobi Brajant sa 17 poena, osam skokova i devet asistencija. Džordan Klarkson pomogao mu je sa 17 poena, tako da su Lejkersi prekinuli seriju od četiri poraza i došli do skora od dva trijumfa i osam izgubljenih mečeva.

Detroit je predvodio Andre Dramond sa 17 poena i 17 skokova, a ovo je Pistonsima bio četvrti poraz na seriji od šest gostovanja.

Lejkersi su na poluvremenu održali kratku ceremoniju u kojoj su dali počast trojici Amerikanaca koji su u avgustu savladali naoružanog čoveka u vozu, od kojih je jedan nosio majicu Lejkersa. Oni su dobili personalizovane dresove tima i sreli su se sa Brajantom.

Pre utakmice održan je minut ćutanja za žrtve terorističkih napada u Parizu, a sa razglasa je puštena francuska himna.

Juta je prekinula seriju od četiri poraza, pošto je kod kuće pobedila favorizovanu Atlantu 97:96. Ekipu su do trijumfa predvodili Derik Fejvors sa 23 i Rodni Hud sa 20 poena. Francuski reprezentativac Rudi Gober nosio je na patikama boje zastave svoje zemlje i stojeći je odslušao himnu pre meča.

„Drago mi je da je zemlja ostala jaka sada. Pokušavao sam da se koncentrišem na terenu, ali mi je zemlja bila u mislima“, rekao je Gober.

Najefikasniji u Hoksima bio je Pol Milsap sa 28 poena, što mu je lični rekord sezone. Ovo je Atlanti bio treći poraz u poslednje četiri utakmice. Ekipa je igrala bez drugog najboljeg strelca Džefa Tiga, koji ima problam sa člankom. Denis Šreder završio je utakmicu sa 11 poena i devet asistencija.

Boston je u gostima pobedio Oklahomu sa 100:85, predvođen Markusom Smartom, koji je postigao 26 poena, ali je i u odbrani odradio sjajan posao zaustavljajući Rasela Vestbruka. Aktuelni najbolji strelac lige bio je ograničen na samo pet pogodaka iz igre iz 20 šuteva, ali je ipak postigao 27 poena.

Prva zvezda Oklahome Kevin Durent nije igrao zbog istegnuća leve tetive.

Njujork je kod kuće pobedio Nju Orleans sa 95:87 i sada ima skor 5/6. Ekipu je do trijumfa predvodila prva zvezda tima Karmelo Entoni sa 29 poena i 13 skokova. Njemu je pomogao i Kevin Serafin sa 12 poena.

Serafin je Francuz, a on je pre meča obrijao delove glave tako da na njoj piše „PARIZ“, uz stilizovanu Ajfelovu kulu u znak žrtvama terorističkog napada.

„Kevin je dobro koristio lopte. Zaslužio je to. Bio je spreman, bio je važan deo naše serije u drugom poluvremenu. Videli smo ga kako se emotivno i mentalno nosi sa svim, a onda je bio spreman za početak utakmice, što je velika stvar“, rekao je Entoni.

Rezultati utakmica igranih u noći između utorka i srede:

Njujork – Nju Orleans 95:87

Minesota – Memfis 106:114

Atlanta – Juta 96:97

Oklahoma – Boston 85:100

Sakramento – Toronto 107:101

LA Lejkers – Detroit 97:85
Telefoni redakcije: 360-24-00 i 360-24-12

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.