U trendu

Ministar Vulin: Boks se vratio u Srbiju na velika vrata

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je u Šapcu završnom turniru Pojedinačnog seniorskog prvenstva u boksu Srbije, na kome se bokseri svih težinskih kategorija bore za šampionske trofeje.

Ministar Vulin je istakao da se boks vratio u Srbiju i da će radom Vlade, predsednika Republike Aleksandra Vučića, Bokserskog saveza Srbije svetsko prvenstvo, koje će biti održano u Beogradu, biti zapamćeno, da će imati razloga da se o njemu priča i da se ponavlja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Za ovo takmičenje do sada se prijavilo 85 zemalja i moguće je da će ih biti i više. Nagradni fond koji je predviđen na ovom takmičenju biće najviši u istoriji boksa“, rekao je ministar Vulin i dodao da se na svetskom prvenstvu očekuje i dolazak slavnog boksera Majka Tajsona i mnogih drugih šampiona.

Kako je istakao, svetsko prvenstvo u boksu biće veliki podsticaj za sve ljude koji se bave sportom.

„Zapustili smo ga, zaboravili smo tu plemenitu veštinu, stavili je sa strane i sada je prilika da se vrati na velika vrata“, rekao je ministra Vulin i dodao da je za Ministarstvo unutrašnjih poslova boks izuzetno važna veština, ne samo zbog kondicije, već sistema vrednosti koje uspostavlja – „dobar bokser ne može biti loš čovek“.

Ministar je dodao da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova sa sportskim savezima u Srbiji vrlo dobra i napomenuo da je u saradnji sa Sportskim savezom Srbije organizovano takmičenje u više kategorija za policijske službenike, kroz koje je do sada prošlo više hiljada policajaca.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova polaže puno na sport. U planu je formiranje sportske čete u okviru MUP-a, ne samo za naše izvanredne pojedince, već i za profesionalce u manjim sportovima koji su nama bitni, poput džuda ili streljaštva. Ideja je da oni budu zaposleni u Ministarstvu i da nastave da se bave profesionalno sportom, a kada završe karijeru radiće kao instruktori“, rekao je ministar Vulin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.