U trendu

Ministar Zoran Gajić ugostio ministra sporta Somalije Muhameda Mohameda Barua

BEOGRAD – Ministar sporta u Vladi Srbije Zoran Gajić, državni sekretar Marko Kešelj i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Uroš Pribićević ugostili su danas u Palati Srbija ministra sporta Savezne Republike Somalije Muhameda Mohameda Barua i članove njegove delegacije.

Tokom razgovora ministar sporta Somalije iskazao je veliko interesovanje i želju za razvojem sportskog sektora u njegovoj zemlji i izrazio zahvalnost Srbiji na podršci koju će dobiti na putu razvoja tog vitalnog sektora.

Srbija je zemlja bogate istorije sporta, čije iskustvo i znanje su neprocenjivi i što je jako važno spremna je da to podeli sa zemljama kojima je to neophodno na putu prosperiteta i gradnje bolje budućnosti i kvaliteta života.

Somalija ulazi u novu fazu kroz postavljanja sveobuhvatne strategije koja se bavi razvojem sportskih saveza.

Ministar sporta Zoran Gajić istakao je da će Srbija pružiti logistiku prijateljima iz Somalije kroz adekvatno znanje, stručnost i iskustva kako bi im se omogućilo da organizuju i upravljaju sportskim događajima, da razviju osnovne veštine i veštine za budućnost, kao i da razvije i lokalizuje znanja u skladu sa najboljom međunarodnom praksom, čime se razvijaju sposobnosti talentovanih i kreativnih sportista i sportskih radnika Savezne Republike Somalije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar