U trendu

Mladi srpski bokseri: „Boks nam dao šansu da uspemo u životu“

BEOGRAD – Mladi srpski bokseri Semiz Aličić, Omer Ametović i Almir Mamić, osvajači brojnih medalja u juniorskih konkurenciji, izjavili su da jedva čekaju seniorski šampionat sveta u Beogradu i da će učiniti sve da što bolje predstave svoju zemlju.

Na šampionatu sveta, koji počinje 24. oktobra. boriće se 664 boksera iz više od 100 zemalja.

„Borbe su naša svakodnevnica, ring je naša žila kucavica, u njemu se kuju i iz njega se ostvaruju naši snovi. Prošao sam razna takmicenja, bilo je puno pobeda, bilo je i poraza. Boks nam je dao šansu da uspemo u životu i svima preporucujem da uđu naš svet boksa koji je u Srbiji svuda besplatan. Nikada nisam imao tremu, o bilo kom meču da se radilo, uvek sam na to gledao kao na novi zadatak sa kojim moram da se suočim i rešim na najbolji mogući način“, izjavio je Aličić, juniorski šampion Evrope iz 2018. godine, a preneo Bokserski savez

Sada, moram priznati, kako se približava početak Svetskog prvenstva u Areni, u meni tinja i ta pozitivna trema, dodao je on.

„Osmeh me nikada ne napušta, sa osmehom ulazim i izlazim iz ringa, to je moj zaštitni znak, sa osmehom ću hrabro ući u svaki meč u Areni i nadam se da će ih biti onoliko koliko bude potrebno za osvajanje medalje“, poručio je Aličić.

Ametović, bronzani sa šampionata Evrope 2018. godine, ističe da ne bi mogao da zamisli život bez boksa.

„Boks je moja najveća ljubav, treniram od malih nogu, boks teče mojim venama. Besplatne škole boksa imamo širom Srbije i pozivam mlade da se oprobaju u ovoj veštini, jedan trening od sat vremena dnevno znači mnogo, odvojice vas od ulice, od kompjutera, telefona, na kraju može da vas učini i reprezentativcem Srbije, što je najveća čast koju jedan sportista može doživeti“, poručio je Ametović.

Treći tinejdžer u redovima bokserke reprezentacije Srbije 18-godišnji Memić, osvajač bronze na Evropskom šampionatu za omladince novembra 2020, izjavio je da je boks veoma uticao na kompletan razvoj njegove ličnosti.

„Sklonio me je sa ulice, a snagu i energiju koju posedujem kanalisao na pravi način. Bio sam problematičan, a ovaj sport je neutralisao sve loše u meni i istakao sve dobro. Sad sam u Beogradu, sa mojim dragim kolegama iz reprezentacije, u finiaau smo priprema za Svetsko prvenstvo u Areni. Zahvaljujem se Bokserskom savezu i predsedniku Borovcaninu na svemu što su učinili za nas, što sun am dali priliku da se kod kuće borimo na najvećoj svetskoj smotri u našem sportu. Konkunrencija je izuzetno jaka, očekujemo medalju i borićemo se za nju“, poručio je Memić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.