U trendu

Mladi teniser tvrdi da zna kako da pobedi Đokovića, Federera i Nadala

Aleksandar Zverev jedan je od najpepektivnijih mladih tenisera kog mnogi vide kao dostojnog naslednika Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Mladi Nemac je u nedavnom intervjuu otkrio svoju taktiku kako da u budućnosti savlada veliku trojku.

– Tokom protekle godine upeo sam da se popnem do trećeg mesta ATP liste, pobedio sam Đokovića i Federera u nekoliko navrata i to na velikim mečevima. Takođe sam osvojio tri turnira iz Masters 1000 serije i završni ATP Masters. Tako da znam šta je potrebno da pobedite Federera, Nadala i Đokovića i osvojite Gren slem titulu pored njih, najboljih momaka z našem sportu – rekao je za El Tiempo 22-godišnji Saša.

– Moram da budem jači i mentalno i fizički i spremniji da eventualno pobedim trojicu najboljih na najvećim turnirima. A to se može postići. Potrebna je samo snaga uma i sjajna fizička igra. Uvek sam govorio da ukoliko želimo da osvojimo najvažnije trofeje, moramo da igramo protiv njih – smatra Zverev.

O razlici između novije generacije i velike trojke, Nemac kaže:

– Postoje i dalje razlike u tome kako igramo na terenu, u tome kako se ponašamo u poređenju sa starijim teniserima. Nadam se da ćemo i mi naučiti i tenis će postati interesantniji, a navijači Federera i Nadala će se zaljubiti u nove tenisere – izjavio je trenutno sedmi igrač sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.