U trendu

Morijasu: Samoljublju nema mesta u japanskom timu

Selektor fudbalske reprezentacije Japana Hadžime Morijasu izjavio je danas da u njegovom timu nema mesta samoljublju pred utakmicu protiv Kostarike u drugom kolu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

„Pobedili smo na prvoj utakmici veliku silu u fudbalu (Nemačku) sa 2:1. To je bio uspeh za Japan, igrači su bili sjajni i veoma sam ponosan na to, ali ta pobeda nije garancija uspeha za nas sutra“, rekao je Morijasu i dodao da je Kostarika drugačiji protivnik i da Japan mora da igra drugačije ako želi pobedu.

Fudbaleri Japana igraju u nedelju od 11 časova protiv Kostarike, utakmicu drugog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu u Kataru.

„To je ključna utakmica za nas i za Kostariku. Njihov najbolji rezultat (na Svetskom prvenstvu) je četvrtfinale 2014. godine, tako da moramo da budemo spremni da nam se suprotstave svom snagom“, naveo je Morijasu.

Japan je takmičenje u Kataru počeo velikom pobedom protiv Nemačke, a ako pobedi i sutra, dobio bi priliku da udje u osminu finala, dokle je stizao na poslednjih nekoliko Mundijala (2002, 2010. i 2018).

Japanski tim je u Rusiji 2018. godine vodio sa 2:0, ali je izgubio od Belgije sa 2:3.U Južnoj Africi 2010. godine Japan je izgubio na penale od Paragvaja, a 2002. godine, kada je sa Južnom Korejom bio domaćin, u osmini finala izgubio je od Turske 0:1.

Morijasu je u prošlosti često govorio o plasmanu i da bi ovog puta ekipa trebalo da „razbije prokletstvo osmine finala“. U slučaju pobede protiv Kostarike, Japan bi prošao u nokaut fazu.
Kostarika je u prvom kolu Grupe E izgubila ubedljivo od Španije sa 0:7.

„Naravno, ne želimo da ponovimo taj rezultat. Najvažnije je da analiziramo sve što se dogodilo, da vidimo šta se desilo, šta smo uradili pogrešno. Ako ima pozitivnih stvari, moramo da ih izvučemo, iako mislim da nismo uradili mnogo pozitivnih stvari“, rekao je selektor Kostarike Luis Fernando Suares.

Protiv Španije, Kostarika je imala posed lopte 28 odsto.

„Nismo mogli da povežemo tri ili četiri dodavanja“, dodao je selektor Kostarike.

U drugoj utakmici u Grupi E, u nedelju od 20 časova igraće Nemačka – Španija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar