U trendu

Mostasan: Impresioniran sam Srbijom, imaćemo najbolje SP ikad

BEOGRAD – Predsednik Svetske bokserske federacije (AIBA) Marokanac Mohamed Mostasan izjavio je danas da je impresioniran Srbijom i da očekuje da će Svetsko prvenstvo 2021. godine da bude najbolje u istoriji.

Srbija je nedavno u Budimpešti dobila organizaciju Svetskog prvenstva, a prvi čovek AIBA boravio je danas u Beogradu i zajedno sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom bio na prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića.

„Impresioniran sam Srbijom, predsednikom Vučićem, Borovčaninom, ministrom Udovičićem. Srbija je zemlja sporta, država je uz boks i verujem da ce Svetsko prvenstvo sledeće godine biti najbolje u istoriji“, rekao je Mostasan Tanjugu i konstatovao da mu je posebno zadovoljstvo bilo da vidi srpske bokserske legende (Mirko Puzović, Tadija Kačar, Dragomir Vujković, prim. aut).

Mostasan je istakao da je prezentacija Srbije u Budimpešti bila impresivna i da su vodeći ljudi AIBA jednoglasno odlučili da se šampionat održava u Beogradu.

„Srbija se više puta dokazala kao odličan organizator sportskih događaja, prezentacija je bila fantastična, a danas sam se na licu mesta uverio da nas očekuje sjajna promocija bokserskog sporta u Beogradu“, poručio je Mostasan, koji je u Beogradu bio zajedno sa jednim od najbližih saradnika Umarom Kremlevom, direktorom Bokserskog saveza Rusije i velikim prijateljem Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.