U trendu

Muslin: Pobeda protiv Izraela za pozitivnu atmosferu

Selektor fudbalske reprezentacije Slavoljub Muslin rekao je danas da 56. pozicija na rang listi FIFA ne odslikava kvalitet nacionalnog tima i dodao da bi skor značajno popravile pobede nad Izraelom i Rusijom u prijateljskim utakmicama.

„Težićemo da utakmicu odigramo sa najjačim timom u ovom trenutku. Imamo dosta povređenih igrača, od sedam vezista ostala su nam samo trojica. To nam je problem, ali nadam se da će izdržati fizički u sledeće dve utakmice. Pobeda protiv Izraela je važna, nije primarna, iako je veoma bitna zbog psihološkog aspekta“, rekao je Muslin na konferenciji za medije u Staroj pazovi.

On je poručio da ne poznaje najbolje selekciju Izraela, ali da hoće da vidi kako će se ekipa prilagoditi takvu situaciju.

„Razgovarao sam sa Stojkovićem i Rajkovićem, koji igraju u Izraelu, znam da su brzi u napadu, ali i da im je taktika najveći problem, posebno u odbrani. Možda je i bolje što ne znamo rivale, osim Rusije, jer hoću da vidim kako će igrači na terenu da se prilagode, iako je naša filozofija da pravimo naš stil igre“.

Muslin ističe da rang lista FIFA ne opterećuje njegove izabranike.

„Naše 56. mesto nije realno po rezultatima i kvalitetu, ne verujem da to opterećuje moje igrače. Vrlo je važno da pobeđujemo u nizu i popravljamo rejting. Ipak, najvažnije su kvalifikacije i plasman u Rusiju“.

Prema njegovim rečima tim je potpuno fokusiran na reprezentativne obaveze, iako se bliži prelazni rok, u kojem bi mnogi Muslinovi igrači mogli da promene sredinu.

„Razgovarao sam o tome sa njima, vidim da nemaju problem, već isključivo razmišljaju o reprezentaciji“, poručio je selektor „orlova“.

Zamenik kapitena reprezentacije Aleksandar Kolarov ističe da se ekipa uspešno prilagođava na novi sistem i rad pod Muslinom.

„Mislim da svakim danom stvari idu na bolje, potrebno je vreme da se uigramo, ali nemamo ga puno. Ne poznajem mnogo Izrael, znam da se radi o dobroj reprezentaciji. Mogu slobodno da kažem da imamo više kvaliteta, ali to moramo da pokažemo na terenu“.

Na pitanje novinara kakav je osećaj prići prijateljskim utakmicama kada se zna da se mnoge spremaju za Evropsko prvenstvo, Kolarov je odgovorio:

„Ravnodušan sam, kvalifikacije smo izgubili još pre sedam meseci. Ne mogu da budem iznenađen i nemamo šta tu da razmišljamo. Teško je gledati nešto do čega si mogao da dođeš. Svakog čuda tri dana dosta, idemo dalje“, zaključio je Kolarov.

Prijateljska utakmica između Srbije i Izraela igra se sutra od 20.15 sati u Novom Sadu na stadionu Karađorđe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.