U trendu

Na kampu Barselone u Srbiji ove godine prvi put NTC fudbal

NOVI SAD – Tradicionalni kamp Fudbalskog kluba Barselona ove godine će biti specifičan po tome što će u njemu biti po prvi put prezentovan NTC fudbal, čiji su začetnici u Srbiji profesor Ranko Rajović i Miroslav Radoičić.

„Osim promocije NTC fudbala, koji ima za cilj da spoji u jedno fudbalsku tehniku i kognitivne funkcije mozga, na kampu FK Barselona deca će nakon treninga prisustvovati i predavanju ‘Bezbednost dece na internetu’ predavača Igora Jurića, osnivača Fondacije ‘Tijana Jurić’, a posebno nam je drago što ćemo ove godine prvi put ugostiti decu sa Daunovim sindromom i tog dana u kampu igraće se inkluzivna utakmica, koja ima za cilj da nauči decu prihvatanju razlika, poštovanju i jednakosti“, rekao je za Tanjug danas u Novom Sadu direktor Barseloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

Zvanični kamp Barca Academy održava se ove godine u Beogradu, od 21. do 25. juna na terenima „Kovilovo resorta“.

Mladi talenti od 6 do 16 godina iz cele Srbije, ali i iz drugih zemalja, imaće priliku da sa trenerima iz Barselone i licenciranim trenerima sa Balkana nauče fudbalsku tehniku koju gledamo na utakmicama ovog kluba, a od čitavog regiona kamp će biti održan samo u Srbiji.

„I ove godine, kao i prethodnih, kamp će biti besplatan za vanserijske talente bez roditeljskog staranja, a sve zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, koje na ovaj način žele da učestvuju u promovisanju sporta među mladima. Cilj je da svi mladi talenti imaju jednako pravo da se pokažu, jer će najbolji igrači po proceni španskih trenera dobiti besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija, koja je iznedrila najveća imena španskog kluba Mesija, Ćavija i Inijestu“, kaže Radoičić.

Mladi fudbaleri će, prema najavama organizatora, na kampu učiti tehnike i veštine igre kratkih pasova, poznate kao „tika-taka“.

Deca će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vreme pripremljen im je i zabavno-edukativni program.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.