U trendu

Nadal posle čudesnog preoktera ostao u trci za plasman u polufinale

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je večeras posle preokreta Rusa Danila Medvedeva u tri seta, 6:7 (3), 6:3 i 7:6 (4) u drugom kolu završnog masters turnira u Londonu.

Španac je prvom pobedom u Grupi „Andre Agasi“ zadržao šanse da se nadje u polufinalu mastersa u Londonu, dok je Medvedev praktično ostao bez šansi da izbori plasman dalje.

Medvedev je bio na pragu trijumfa pošto je posle dobijenog prvog seta, te izgubljenog drugog, ali i vodjstva od 5:1 u trećem i meč lopte na servis Nadala.

Španac je ipak uspeo da spasi meč loptu, a potom i da preokrene u trećem setu. Najbolji teniser sveta je sjajnom igrom vezao pet gemova zaredom, te na servis Medvedeva imao 0:30, ali je Rus ipak uspeo dobrim servisima da izbori taj-brejk.

Odlučujući gem je doneo sigurne servise na obe strane, sve do vodjstva Nadala od 5:4, ali je ipak u naredna dva poena pogrešio i tako svoje šanse da se nadje u polufinalu sveo na minimum.

Da bi se našao u polufinalu, potrebno mu je da u večerašnjem okršaju Grk Stefanos Cicipas pobedi Aleksandra Zvereva iz Nemačke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar